HET ZONDERWOORDEN-BOEK 📒

📝 14 mei 2018

We denken er vaak niet over na, maar er komt nauwelijks meer een appje of bericht voorbij waar ze níÊt in staan: emoji. Een fascinerend fenomeen, want emoji zijn meer dan alleen lollige, boze of verdrietige gezichtjes. Ze zijn wereldwijd onmisbaar geworden en hebben onze communicatie revolutionair veranderd.

Emoji-expert Lilian Stolk verklaart deze snelst groeiende (beeld)taal ooit. Ze spreekt alle belangrijke figuren uit de emoji-wereld: van de Japanse bedenker tot de directeur van Unicode (dat bepaalt met welke symbolen we kunnen communiceren), en van computerwetenschappers tot stickerontwerpers die veel geld verdienen met zelfgemaakte emojisets.

Stolk laat bijvoorbeeld zien hoe deze van oorsprong Japanse uitvinding wereldwijd gemeengoed werd, wat voor effect emoji hebben op onze emoties en waarom we (tegenwoordig) zo gefocust zijn op beeld.

Ga voor meer informatie naar de website van Maven Publishing. Of bestel het boek via Bol.com.

⭐ī¸â­ī¸â­ī¸â­ī¸ NRC
“In haar originele, goed geschreven boek, dat ze bovendien zelf illustreerde, (…) toont Stolk toont hoe ambivalent de symbooltjes worden gebruikt en gelezen.”

Managementboek.nl
“Het is indrukwekkend hoeveel kennis en inzicht in het boek wordt getoond en gedeeld met de lezers. Er lijkt geen symbool te ontkomen aan het zicht van Stolk.”

Share this article: Facebook, Tweet this